Logg inn.

Brukernavn :

Passord :

 

 

   
BUL - sprinten 2008

Lørdag 6.des
I flotte vinteromgivelser var det duket for klassisk sprint på Gålå. Dette var første møte for Norges eliten i juniorklassen. Seniorene møttes på Beitostølen for 2 uker siden. Fra Team Zipps stilte Hannah, Liv Birgit, Marthe-Astrid, Øystein, Mats og Per Kristian.
Løypa var 1370m for jentene og 1820m for guttene. Blant løperne var det Marthe-Astrid og Liv Birgit som utmerka seg mest. Marthe-Astrid gikk en bra prolog, og tok seg greit videre til kvartfinalen. Hun vant kvartfinalen, 2 plass i semifinalen og var dermed klar for finale. Her var det hard konkurranse om plassene og hun endte på en fin 5 plass. Liv Birgit gikk også en bra prolog og gikk videre helt til semifinalen. Endte tilslutt på 12 plass. Om sitt eget løp sier hun "veldig fornøyd med plasseringa, skulle ønske semifinalen gikk litt bedre!"
Marthe-Astrids kommentar til rennet er "ganske fornøyd, fikk vist at jeg er i form i år også, og smører teamet er upåklagelig".
De øvrige løperne tok seg ikke videre fra prologen, men Hannah lover å komme sterkere tilbake i morgen. Da skal jentene gå 10 km og gutta 15 km klassisk.

Søndag 7.des

Det ble ikke tent lys i Zippshytta andre søndag i advent, men gnisten til å gå fort på ski var tilstede. Hannah, Liv Birgit, Marthe-Astrid og lillegutt Emil gikk 10 km, mens de eldste gutta Per Kristian, Øystein og Mats gikk 15 km. Per var på Gålå for å gå testrenn mot handikap landslaget han i fjor vraket til fordel for Team Zipps. Dette testrennet var et slags uttagningsrenn for paraolympiks. Da Per skulle forbi en konkurrent han hadde tatt igjen gikk det forferdelig galt og han kjørte ut av løypa og fikk en stubbe i magen. Dermed endte rennet i sykebil til legevakta med brukket ribbein....God bedring Per!

Vi andre hadde kjempe gode ski, både gli og feste, men noen sliter litt ettersom formen ikke har løsnet helt ennå. Hannah fikk med seg 20.plass i 19/20 års klassen, hvor Marthe-Astrid kom på 5. Plass. Liv Birgit kom på 24. Plass i senior klassen hvor Hilde GP vant. Per Kristian gikk inn til 47. plass - vel 3 minutter etter Anders Aukland som vant klassen.

I klassen M 19/20 kom Mats og Øystein på hhv 28. og 32.plass, i denne klassen vant en annen god Buskerudløper Pål Golberg.

Nå venter 5 dages samling med bra trening på Geilo fra onsdag av, før Norgeseliten igjen møtes på Lygna 19. – 21. Desember. Noen skal der kjempe om plasser til Jr.VM, andre om Norges Cup poeng. Vi gleder oss!


Tilbake?

Mandag 08. desember 2008