Content for id "head" Goes Here
     
   

Logg inn.

Brukernavn :

Passord :

 

 

   
Team Zipps møtte norgeseliten på Beitostølen

Årets første renn er alltid spennende, er kroppen i gang eller trenger den flere renn for å yte max. Årets sesongstart var positiv, teamets løpere var bra med og det er all grunn til å glede seg til de kommende skirenn.
Det var seniorene, Per Kristian, Per Øivind og Liv Birgit sammen med siste års junior Marthe-Astrid som viste seg fram disse tre konkurranse dagene på Beitostølen.

Fredag var det sprint og Marte-Astrid gikk en god prolog og var godt med i kvartfinalen. Hun lå stort sett på en sikker andreplass fra start til mål. I semifinalen ble det litt tøffere og hun lå litt lenger bak. På toppen av en bakke hektet hun og fikk et lite fall. Dermed gikk toget og hun måtte innfinne seg med at videre avansement var umulig. Men rennet var da bra og starten på årets sesong gir håp for kommende renn. Liv Birgit gikk også en grei sprint. Hun ble utslått i kvarten men ser ut til å være mer på hugget fra første stavtak i år enn hun har vært på lenge. Hun pleier å komme sterkt i rennene etter jul.
Mythe hadde også meldt seg på sprinten noe som fikk trener, Mundal til å utbryte: –Per Øivind som sprinter, ja, ja. Det ble selvfølgelig med prologen, men en fin gjennomkjøring fikk han og løpet var bra selv om han liker seg bedre når løpet er litt lenger. Showmannen fra Hemsedal var den eneste Tean Zippsløper som gikk alle rennene på Beito.

Lørdagens fristil. 15 fri, Nygård og Mythe skal kaste seg ut i Beitos harde løype. Begge gikk et jevnt løp og vi registrerer at avstanden til teten ikke er avskrekkende. Uten noen smeller underveis og uten at det er nå det skal gås styggfort gikk løpene deres veldig bra. Myte kom sist av disse to men dokumenterte kjempeframgang målt mot rennet for ett år siden. Nr.41 og under fire minutter bak bestetid forteller oss om at skiløperen, Mythe nærmer seg målet: Han vil gå riktig fort på ski igjen etter treningsavbrekk for noen år siden. Per Kristian gikk inn til 32. plass drøyt tre minutter etter vinneren. –Jeg er fornøyd med løpet, det er en del å gå på og det vil jeg prøve å få ut når de viktigste rennene står for tur. Han fortsetter den gode trenden i løpene fra sist sesong og kriger om de harde plassene og de vonde sekundene. Liv Birgit sin 10 kilometer viste at også i år blir det framgang i skiløypa for hennes del. 27. plass 3,51 etter Marit Bjørgen er da rett og slett bra. Hun har trent godt og får nå betalt for denne jobben.
Klassisk på Søndag Marthe-Astrid kan stelle til trøbbel for noen og enhver i år. 19. plass i seniorklassen og 1,15 etter Bjørgen lar seg høre. Hun har i mange år trent bra og begynner å få igjen for innsatsen. Det har ikke manglet mye tidligere heller men litt småjusteringer ser ut til å virke godt. Hun har fortsatt ett år igjen i juniorklassen. Med fornuftig progresjon i treningen i åra framover kan det bli moro å følge henne som etablert seniorløper om noen år. Gutta våre datt litt nedover på resultatlisten på sitt milløp målt mot lørdagens plasseringer. Det er knallhardt i teten på klassisk løp i Norge. Det vises ved at når Mythe blir nr. 50 med bare 2,16 etter til en suveren vinner, Eldar Rønning. Nygård kom noen plasser lenger bak, 56. plass 13 sek etter Mythe. Ser en bort fra Rønning som vant med 21 sekunder er ikke avstanden fram til de etablerte eliteløperne stor. Det blir en spennende sesong denne vinteren hvor Team Zipps har kommet meget bra i gang.

Tilbake?

Lørdag 15. november 2008