Logg inn.

Brukernavn :

Passord :

 

 

   
Linn og Marthe Astrid på pallen i Harstad

Både Linn Ryen, Mjøndalen og Marthe Astrid Buttingsrud, Ringkollen har hatt en jevn og god sesong i vinter. Nå når vårsola begynner å virke og vi er i den første vårmåneden finner de et gir til og topper resultatene litt ekstra.

Med annen og tredje plass på 5 km. klassisk og gode renn ellers dunket de inn over mållinjen under NC. i Harstad. Det bør gi inspirasjon for fortsettelsen og ikke minst når ny sesong planlegges!

Marthe-Astrid, godt kjent i skimiljøet og ei jente som har vært med å prege toppen av resultatlistene helt siden Ungdommens Holmenkollrenn og fram til dags dato. Nå går juniorårene over i seniorklasse fra neste år. Skandinavisk sprintmester, Jr. VM og WC deltager, merittlisten er lang og mange sekunderingsklokker har blitt startet når hun har fosset fram i skogene.

I Harstad ble det tredje, fjerde og sjette plass med minimal avstand til vinner. Det ble kronet med uttak til WC sprinten i Trondheim

–Harstad var en bra opplevelse. Både sprinten og 5 km. var nær teten og var moro å oppleve, sier Marthe-Astrid.

–Hva kunne du klart der oppe dersom du hadde hatt hodet til Petter? (Nortug). Butta blir først litt stille men begynner etter hvert å gripe tak i spørsmålet. –Jo, det kunne vært interessant, han er jo bare unik. Jeg hadde nok klart enda bedre resultater da, ja, jeg hadde det, resonerer hun seg fram til. –Hadde det ikke vært bra og knekt den koden? Marthe detter tilbake til tanker rundt treninga. –Må øke treninga mer og håper å få mer krefter å gå med da.

Hun blir litt uroa for trener Steinar og pappa Lars sliter med parkering i Trondheim etter at WC sprinten var unnagjort. Marthe klarte målet om å komme videre fra prologen og var fornøyd med innsatsen. Lars hadde stresset seg oppover fra Åsa for å oppleve sprinten på nært hold. Han er sjelden langt unna når dattera skal gå viktige renn. Som regel er han opptatt med smøring av skia hennes. Under sprinten måtte han nøye seg med å bære ski og holde styr på klær. I tillegg er han sportslig leder i Team Zipps.

På resultatlisten på 5 km. klassisk måtte Marthe-Astrid litt overraskende se en annen Team-junior på plassen foran seg på pallen. Linn Ryen har i ro og mak gått flere gode renn i vinter og har tatt et godt steg oppover på resultatlistene. Plutselig sto hun der på pallens nest øverste trinn, syv fattige tideler fra seier. Fra et tidlig startnummer gikk hun inn til ledelse.

–Det var moro å stå i målområdet å høre den ene etter den andre komme i mål og jeg holdt plassen min, sier en ganske så fornøyd Linn. Til slutt så ble en konkurrent for hard og vant med knapp margin til Linn.

–Jeg ble litt overrasket selv når andreplassen var sikret, det var en dag der alt fungerte. Nå blir det lett å motivere seg til videre satsing. Neste viktige renn blir på Røros der NM i sprint og finale i NC. Jeg er i form nå og håper å få til gode renn der. Det er morsomme renn, sprinten blir bra. Jaktstarten som starter med klassisk gleder jeg meg også veldig til, sier hun.

–Når sommertreninga starter opp, hvordan blir det å motivere seg for siste år i juniorklassen? –Det blir lett, sier hun.

Tilbake?

Torsdag 12. mars 2009